Pasta met raapstelen en ricotta

 In Raapstelen

Dit heb je nodig:

  • pasta naar keuze
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • olijfolie
  • 1 flinke bos raapsteeltjes
  • sap en rasp van  1/2 citroen
  • 4 flinke eetlepels ricotta
  • 1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in ruim kokend, gezouten water gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.


Bak de knoflook even in wat olijfolie (niet bruin laten worden!) en voeg daar de raapsteeltjes aan toe met een paar eetlepels kookvocht van de pasta. Laat even stoven.


Voeg citroenrasp en -sap toe en de ricotta en breng op smaak met zout en peper. Doe het raapsteeltjes-ricottamengsel bij de pasta in de pan en meng goed. Warm eventueel nog even door. Serveer met Parmezaanse kaas.

 

www.groentenabonnement.nl

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0