pasta met geitenkaas en groenten

 In Aubergine, Bleekselderij, Courgette, Paprika, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 2 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 paprika’s (geel en rood)
  • 2 stengel bleekselderij
  • 1/4 ui
  • Bosje basilicum
  • 10 pomodorino del piennolo (cherry tomaatjes)
  • theelepel gedroogde pepervlokjes
  • een vlecht verse Treccia di Sorrento (ongeveer 250 gram) Cacciotta di capra dei Monti Lattari geitenkaas
  • voor 4 personen pasta
  • Zout, peper en olijfolie

Zo maak je het:

Snij de courgette, de aubergine en de paprika’s in plakjes. Verwarm een laagje olie in een grote koekenpan. Snij de ui in plakjes en bruin deze in de olie, doe daarna de groente bij de ui in de pan en laat alles ongeveer 7 minuten doorbakken.


Snij de tomaatjes en de selderij in plakjes en doe deze na 3-4 minuten bij de andere groente in de pan.


Maal wat verse peper over de groenten en voeg de gedroogde peper, zout naar smaak en een scheutje olijfolie toe.


Breng intussen een grote pan water aan de kook.


Snij de vlechtkaas in kleine brokjes. (Als u deze niet kunt krijgen probeer een goede Mozzarella di Buffola als alternatief, zie hierboven)


Snij een deel van de basilicum fijn en verdeel over de groenten.


Doe de pasta in de pan met kokend water en kook deze ‘al dente’. Kijk op de verpakking voor de juiste kooktijd. Giet de pasta af en doe deze bij de groente in de pan. Vermeng de groenten en pasta goed. Rasp nu wat Cacciotta geitenkaas over het gerecht. De Cacciota kan vervangen worden door een goede halfharde geitenkaas.


Verdeel het pastagerecht over de borden. Strooi de verkruimelde vlechtkaas over de pasta, gevolgd door een wat geraspte Cacciotta geitenkaas en strooi er tenslotte een ruime hoeveelheid basilicum overheen.

 

Bron: www.dolcevia.com

Recent Posts

Laat een bericht achter

0