Pasta met cavolo nero

 In Cavalo nero

Dit heb je nodig:

  • 400g cavolo nero
  • 150g spekjes
  • gehakte knoflookteen
  • 150g à 200g pasta
  • 200 ml slagroom
  • handvol kerstomaatjes
  • peper
  • citroensap

Zo maak je het:

Voor een simpel pastaatje voor twee hongerige types neem je  400g cavolo nero betere groenteboer en snijdt hem in reepjes en zet je de wok paraat, want vanwege het volume past het nauwelijks in een andere pan. Overigens slinkt de kool wel, maar lang niet zoveel als spinazie.


Fruit in de wok eerst 150g spekjes (van de lekkere slager, niet die waterige dingen uit de supermarkt) knapperig, dan gaat er een gehakte knoflookteen bij en dan die cavolo nero. Blijven roerbakken, en reken gerust op een minuut of tien, want het is een taaie rakker, maar het komt goed.


Kook intussen vast 150 à 200 g  pasta in een ruime pan met gezouten kokend water. Giet tijdens het wokken gerust een scheutje pastawater in de wok, dan kan de kool een beetje roerbaksudderen. Dan een bekertje (2oo ml) slagroom erbij en een handvol kerstomaatjes in vieren. Flink peper uit de molen, zout is niet nodig vanwege die spekjes, en een kneep citroensap.

Bron: www.kokenmetkarin.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0