fbpx

Pasta met avocadopesto

 In Avocado

Dit heb je nodig:

  • 400g trofie of andere pasta
  • Zout
  • 2 avocado’s
  • 2 limoenen
  • 2 tenen knoflook
  • 60g pijnboompitten en 1 eetlepel
  • 4-5 takjes basilicum
  • chilivlokken

Zo maak je het:

Breng ruim water aan de kook voor de pasta. Voeg zout en pasta toe en kook de deegwaren beetgaar.


Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schillen. Borstel 1 limoen onder de kraan af, wrijf de schil droog en pers beide limoenen uit.


Pel de tenen knoflook. Neem de kleine blaadjes van de basilicumtakjes en hou die achter voor de garnering. Pureer in een blender de avocado met de knoflook, het limoensap, de basilicum, pijnboompitten en chilivlokken tot een avocado-pesto.


Giet de pasta af en meng deze met de pesto. Verdeel over de borden en garneer met de basilicumblaadjes en pijnboompitten. Rasp wat van de gewassen limoenschil erover.

 

Bron: koken met Janny

Recent Posts

Laat een bericht achter

0