Pasta met aardappelen

 In Aardappel, Sperziebonen

Dit heb je nodig:

  • 500g bloemige aardappelen geschild en in blokjes van 1,5 cm
  • 500g linguine of spaghetti
  • 200g sperziebonen afgehaald en doormidden

Pesto:

  • 100g verse basilicum
  • 100g geraspte parmezaanse kaas
  • 70g pijnboompitten, kort geroosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge

Heb je weinig tijd dan kun je natuurlijk ook een potje goede pesto gebruiken.

Zo maak je het:

Breng een pan met gezouten water aan de kook, Kook de aardappelblokjes in 15 min gaar. Voeg na 7 minuten de sperziebonen toe. Schep alles eruit met een zeef als ze gaar zijn en laat uitlekken.


Kook de linguine/spaghetti beetgaar in hetzelfde water. Giet af en houd wat kookvocht apart voor straks. Draai een pesto in de keukenmachine van de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.


Giet er wat achtergehouden kookvocht door tot een mooie saus. Schep de pesto met de aardappelblokjes en sperziebonen door de pasta en dien op.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0