paprikasoep met tomaten en courgette

Door Marielle van Overveld in Recepten op 14 juni, 2017 - No comments

Nu Peter Jansen uit Hoeven volop in de oogst van de tomaten en de paprika’s zit is het een goed idee om deze soep eens op tafel te zetten.

PAPRIKASOEP MET COURGETTE EN TOMAAT.

 

Bómvol groenten en gezonde ingrediënten!!

Ingrediënten

 

– 2el zonnebloemolie

– 1ui, gesnipperd

– 1teen knoflook, fijngehakt

– 2 paprika, in grove stukken

– 1 courgette, in blokjes

– 2 tomaten, in blokjes

– 1el gedroogde tijm

– 1liter groentebouillon

– zout en peper

– citroenrasp, naar smaak

 

Bereiding

 

Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin op zacht vuur de ui en knoflook een minuut of vijf, zonder dat ze verkleuren. Puntpaprika erbij, en 5 minuten laten meebakken. Regelmatig omscheppen. Courgette- en tomatenblokjes erbij, bestrooien met oregano en even omscheppen. Groentebouillon in de pan en aan de kook brengen.

Laat de soep pruttelen tot de groenten allemaal gaar zijn. Pureer de soep in de blender, of met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp naar smaak.

Serveer met brood. Nog lekkerder wordt het als je het brood belegd met kaas en even onder de grill laat smelten.

 

Bron: www.tijdvoorpaprika.nl