Paprikasoep met Green Gypsy Spices

 In Paprika, Recepten, Soep, Tomaat, Uien

Dit heb ik nodig:

  • 4 kleine paprika’s of 2 grote
  • 2 uien
  • 1 grote el tomaten puree
  • 1 grote eetlepel Ras el Hanout kruiden van Green Gypsy
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • Eventueel wat chilipoeder of verse chilipeper om hem iets pittiger te maken.

Zo maak ik het klaar:

Snijd de uien en de knoflook in grove stukken. Bak de knoflook en de uien een minuutje even kort aan in een pan met wat olie. Voeg daarna de Ras el Hanout en de paprika’s nog een minuutje toe, maar let op dat je vuur niet te hoog staat, anders brandt het aan.


Voeg 700 ml warm water toe aan de pan en voeg het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat de soep zo’n 8 minuten op halfhoog vuur staan. Vergeet niet af en toe te roeren zodat het bouillonblokje goed oplost.


Bewerk daarna de paprikasoep zoals je nog niet je ergste vijand zou bewerken: ga aan de slag met de blender, totdat je geen brokjes meer tegenkomt.


Lekker om nog wat verse of gedroogde basilicum er overheen te strooien.

Bron: Green Gypsyspices.com

Recent Posts

Laat een bericht achter

0