fbpx

Paddenstoelenrisotto

 In Champignons

Dit heb je nodig:

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 el fijngehakte salie
  • 250g paddenstoelenmix (gesneden)
  • 300g risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 750 ml warme kippenbouillon
  • Zout en peper, versgemalen
  • 125g zure room
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 75g rucola

Zo maak je het:

Een gerecht als risotto vereist maar één essentieel ingredient: geduld. Je moet er bij blijven en continu blijven roeren zodat de bouillon gelijkmatig wordt opgenomen. 


Verhit in een grote pan de olijfolie, fruit hierin de rode ui en salie aan en voeg de paddenstoelenmix toe.


Roer goed door en voeg de risottorijst toe. Bak kort aan alvorens de witte wijn toe te voegen. Roer op middelmatig vuur goed door en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen door de rijst.


Voeg per keer een soeplepel warme bouillon toe en roer tot die opgenomen is. Blijf dit ongeveer 20 minuten herhalen tot de rijst gaar is en geen bouillon meer opneemt.


Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.


Schep de risotto in een diep bord, garneer met de zure room en rucola en rasp er de Parmezaanse kaas over.

 

Bron: BNdeStem

Recent Posts

Laat een bericht achter

0