Overvolle groententaart

 In Aubergine, Courgette, Paprika, Recepten, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 dl. Olijfolie
  • 1 aubergine in blokjes van 4 cm
  • 1 zoete aardappel in blokjes van 3 cm
  • 1 courgette in blokjes van 3 cm
  • 2 uien in dunne ringen
  • 1 laurierblaadjes
  • 300g korstdeeg (kant en klaar)
  • Blaadjes van 8 takjes tijm
  • 120 g ricotta en 120g feta
  • 7 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 scharreleieren
  • 2 dl slagroom
  • Zout en zwarte peper

Zo maak je het:

Verhit de oven tot 230 gr. Begin met het roosteren van de groenten. Doe de paprika’s door de helft en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en zet ze op de bovenste richel van de oven.


Vermeng de blokjes aubergine met 4 eetl. Olijfolie en zout en peper. Verdeel ze in een enkele laag in een braadslee en zet ze onder de paprika’s.


Doe na 12 min de zoete aardappel bij de aubergine en rooster ze 12 min. Voeg nu de courgetteblokjes toe en rooster alles nog 10-12 min. De paprika’s moeten nu geblakerd en de overige groenten gaar zijn.


Neem alles uit de oven en schakel terug naar 160 gr. Dek de paprika’s af met folie en ontvel ze na 10 min. Scheur het vruchtvlees in repen.


Verhit 2 eetl. Olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Fruit de uien met de laurier en wat zoet af en toe omscheppend 25 min tot ze goudbruin, gaar en zoet zijn. Neem de pan van het vuur, haal de laurier eruit en zet de uien apart.


Vet een ondiepe taartvorm van 22cm doorsnee met een losse bodem in. Rol het deeg uit tot een lap van ca 3mm dikte en 28cm doorsnee. Leg de deeglap in de vorm, druk het in de rand en laat het teveel over de rand hengen. Leg een vel bakpapier in de vorm die ook de deegranden bedekt en vul hem met bakerwten of droge peulvruchten.


Bak de bodem 30 min blind in de oven. Schud de steunvulling eruit, verwijder het bakpapier en bak de deegbodem in nog 10-15 min goudbruin. Neem hem uit de oven en laat hem iets afkoelen.


Verdeel de uien in de deegbodem en verdeel de geroosterde groenten er gelijkmatig overheen. Bestrooi alles met de helft van de tijm. Strooi de beide soorten kaas in kleine dotjes op de groenten en schik de tomaten erop met de snijkant naar boven.


Klop de eieren los in een kom met de slagroom en een beetje zout en peper. Giet het mengsel rustig inde vorm; laat de tomaten en kaas onbedekt en strooi de overgebleven tijm erover.


Zet de taart in de oven en bak hem nog 35-45 minuten tot de vulling stevig en goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat hem 10 min staan voor u de overhangende stukken deeg eraf breekt; neem de raart uit de vorm en dien hem op.

 

Bron: Yotam Ottolenghi: Plenty

Recent Posts

Laat een bericht achter

0