fbpx

Ovenschotel chinese kool

 In Aardappel, Chinese kool

Dit heb je nodig:

  • 1 kg geschilde aardappels in grove stukken
  • snufje nootmuskaat
  • 1 Chinese kool, gesneden in reepjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 geperste tenen knoflook
  • blokje gember (± 1 cm) fijngesneden
  • klein stukje rode peper fijngesneden (of 1/2 tl chilipoeder)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijn, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl korianderpoeder
  • peper en zout naar smaak

TIP: je kunt i.p.v. knoflook, gember, chilipoeder, kerriepoeder, komijn, kurkuma en korianderpoeder ook nasi kruiden gebruiken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180 ºC. Kook de aardappels gaar en maak een puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.


Fruit in de wok uien, knoflook en gember. Rul het gehakt , voeg kruiden en Chinese kool toe. Meng het geheel en laat ongeveer 10 minuten op zacht vuur bakken.


Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Zet ± 30 minuten in een voorverwarmde oven, totdat het gaar is.


TIP: weinig tijd…. maak een stamppot. Laat bij stap 2 het gehakt weg, meng de aardappels met de gewokte Chinese kool en uitgebakken spekjes.

 

www.bonappetit.nu

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0