Oosterse bouillon met paksoi en champignons

 In Bosui, Champignons, Geen categorie, Paksoi, Recepten, Soep

Dit heb je nodig:

  • 2l runderbouillon
  • 1t knoflook
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 250g kastanjechampignons
  • Gember
  • 1 stronk paksoi
  • 3el sojasaus
  • 4 bosuitjes

Optioneel: noedels

Zo maak je het klaar:

Start met de eieren. Voeg naar wens wat zout toe. Voeg wat olie in een koekenpan en bak een dunne omelet (op een lage temperatuur). Wanneer de bovenzijde bijna gaar is draai je deze om. Snijd hierna de ei in flinterdunne reepjes.


Maak ondertussen de bouillon klaar in een soeppan. Kneus de gember en voeg deze toe aan de bouillon. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.


Snijd ondertussen de paksoi in grove repen en de champignons in dikke plakken. Snijd de bosui fijn. Verwijder de gember en voeg de paksoi, champignons, sojasaus en dungesneden knoflook toe.


Laat dit nog 5 minuten meekoken tot de groenten gaar zijn. Eventueel een theelepeltje sesamolie toevoegen en de soep is klaar. Garneer de soep met de vers gesneden bosui en omelet reepjes.

 

Bron: fingerlickingfood.nl

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0