One pot orzo met tomaat

 In Aubergine, Courgette, Recepten, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 200g orzo
  • 3t knoflook
  • 8 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2el Italiaanse kruiden

Voor de kaasliefhebber onder ons, optioneel: 150g parmezaanse kaas

Zo maak je het klaar:

Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Verwarm een scheut olie in een pan, pers de knoflook uit en bak de courgette en aubergine hierin voor ongeveer 6 minuten tot ze goudbruin kleuren.


Snijd de tomaten ondertussen in stukjes en bak 1 minuut mee. Voeg 250 ml water en de orzo toe en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken totdat het water is opgenomen en de orzo gaar is.


Rasp ondertussen de kaas. Breng de orzo op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden . Bestrooi eventueel tot slot met overheerlijke parmezaanse kaas.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0