fbpx

Nieuwjaarsoep

 In Bleekselderij, Linzen, Soep, Uien, Wortel

Dit heb je nodig:

  • Ca 75 ml olijfolie
  • 2 grote zoete uien, gesnipperd
  • 1 stengel selderij, gesnipperd
  • 1 middelgrote winterpeen, in stukjes
  • 3 tenen knoflook uit de pers
  • 2 laurierbladeren
  • wat blaadjes lavas
  • ca 4 el fijngesneden peterselie
  • 1 blikje tomaten puree
  • ca 450 gram gedroogde linzen
  • zout en peper uit de molen naar smaak
  • Extra-virgine olijfolie en parmezaanse kaas voor het opdienen

Zo maak je het:

Verwarm de olie op middelhoog gas in een grote soeppan. Doe er de uien, selderij, wortel en knoflook in en fruit de groenten zo’n 10 minuten terwijl je blijft roeren.


Voeg nu de laurier, peterselie, de lavas, tomatenpuree en linzen toe. Doe er naar smaak zout en peper bij.


Voeg ca 2,5 liter water toe en roer goed. Wanneer het kookt zet je het vuur zacht en laat je je soep een uur sudderen.


Verwijder de laurierbladeren en maak de soep op smaak met evt nog wat zout, peper en eventueel een klein scheutje balsamico azijn. Is de soep te dik, dan roer je er nog een beetje water bij.

 

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0