fbpx

Midden-Oosterse Shakshuka met zoete aardappel en spinazie

 In Spinazie, Wortel, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 600g winterpeen fijngesneden
  • 2 grote ui, fijngesneden
  • 4 tl ras el hanout
  • 600g zoete aardappel
  • 2teen knoflook
  • paar takjes koriander
  • 2 blik tomatenblokjes
  • 200g spinazie (evt. wilde)
  • 8 eieren

Zo maak je het klaar:

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en wortel en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.


Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.


Roer de spinazie door de stoof. Maak 4 holtes (per 2 personen) in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

bron: Allerhande

Recent Posts

Laat een bericht achter

0