fbpx

Mexican salad in a jar

 In Avocado, Bonen, Paprika, Salade, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • een halve rode ui
  • een halve rode paprika
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels maïs
  • een halve avocado
  • zoveel (ijsberg-)sla als je wilt
  • 50 gram kidneybonen (uitlekgewicht)
  • 2 tacoschelpen (verkruimeld) of een flinke hand tortilla chips naturel
  • Voor de dressing heb je nodig:

Dressing:

  • het sap van een halve limoen
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel koriander (gedroogd of vers, mag beide)
  • een halve theelepel cajunkruiden

Zo maak je het:

Het is heel erg simpel: je snijdt alles in stukjes, ringen, reepjes, blokjes of hoe jij het dan ook lekker vindt om deze veggies te eten. Je legt de ijsbergsla op de bodem van de jar en begint te stapelen. Laagje voor laagje een andere kleur. On top voeg je de tortillachips toe.


De dressing maak je door het limoensap te mengen met de olijfolie en de kruiden. Easy!



Tip 1: als je de jar mee wilt nemen naar je werk, is het verstandig om de pit van de avocado in de jar te stoppen. Dit voorkomt dat de avocado bruin wordt.


Tip 2: je kan de dressing los meenemen in een bakje, of al bij de sla doen. In dat geval raden we aan om de tortillachips los mee te nemen, aangezien deze anders vochtig wordt.


Tip 3: je kan de jar gewoon ‘omkieperen’ op een bord en je salade op deze manier eten. Je salade ziet er dan nog steeds hartstikke lekker uit.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0