Mediterrane groenten lasagne | gluten vrij & koolhydraat arm

Dit heb je nodig (3-4 personen): 

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 800 gram rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 1 takje verse oregano en tijm, 1 takje salie
  • 120 gram groene linzen
  • 150 gram geraspte (lactosevrije) kaas

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden, leg een ovenrooster klaar en zet een ovenschaal klaar.

Eerst de saus: snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten de tomaten toe en een klein beetje water en zout. Stoof de tomaten op zacht vuur verder met de deksel op de pan tot je ze goed kunt pletten met een lepel. Voeg de linzen toe aan de tomaten samen met 200 ml water en laat de linzen koken tot net niet gaar. Voeg indien nodig nog wat extra water toe. Ris de blaadjes van de tijm en hak de oregano en salie fijn. Meng door de saus met wat peper.


Snijd de aubergine en courgette over de lengte in dunne plakken. Maak de paprika schoon en snijd in brede repen. Verdeel de groenten op een bakplaat op het rooster zodat ze niet op elkaar liggen en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Schuif de groenten voor 20 minuten in de oven. Zet de laatste paar minuten even de grillstand aan.


Vet een ovenschaal in. Verdeel een schep saus over de bodem en verdeel hierover de courgettes. Dan weer een laagje tomatensaus en bedek met de paprika en eventueel een plakje aubergine, zodat de laag dicht is. Verdeel hier nog een laagje saus over en bedek met de aubergine. Top af met de aubergines en geraspte kaas.


Zet de schotel voor ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Smakelijk!

Deel dit recept: