Mediterraanse soep

 In Aubergine, Courgette, Paprika, Soep, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 6 grote rijpe tomaten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 halve uien (ongepeld)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. Olijfolie
  • 2 laurierbladeren
  • 4 eetl. Gedroogde tijm of 6 takjes verse tijm
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • Sap van 1 limoen
  • Verse peper
  • 2 eetl. Gedroogde oregano
  • 4 eetl. Basilicumblaadjes (gescheurd)

Zo maak je het:

Snijd de tomaten, paprika’s, courgette en aubergines in de lenge en verwijder de zaadlijsten. Leg de ui, knoflook, tomaten, paprika, courgette en aubergines onder een voorverwarmde grill (ca 10 min) tot ze zacht zijn.


Pel de ui en knoflook, ontvel de tomaten. Haal eventueel verschroeide plekjes weg. Snijd alles in grove stukken


Verhit de olijfolie met de laurierbladeren en de tijm in een diepe pan. Voeg vervolgens alle groenten en de gesneden zongedroogde tomaten toe. Voeg als laatste de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.


Verwijder de laurierbladeren en pureer de soep (kort) met een staafmixer zodat zichtbaar blijft welke groenten erin zitten.


Voeg eventueel wat limoensap en verse peper toe. Serveer de soep met wat oregano en basilicumblaadjes.

 

Bron: Laviesage

Recent Posts

Laat een bericht achter

0