Meatless monday: venkel pasta

 In Recepten, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 350 gr pasta
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 venkelknol
  • 25 gr pecorino/parmezaan
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 1 bouillontablet (paddenstoelen)
  • flink gemalen peper
  • 2 tl zout
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 800 ml water

Zo maak je het klaar:

Snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in smalle reepjes.
Snijd de pecorino zo nodig kleiner, snijd de champignons in plakjes.


Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook. Roer af en toe.
Kook in ca. 12-15 minuten je pasta beetgaar.


Je zult zien dat al het vocht is opgenomen en een “smeuïge” saus is geworden.
Rasp tot slot nog lekker veel Parmezaan over de pasta.

 

Bron: de Hippe Vegetariër

Recent Posts

Laat een bericht achter

0