fbpx

Linguine met broccoli-pesto en ovengedroogde tomaatjes

 In Broccoli, Spinazie, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • ca 20 cherry-tomaatjes
    1 broccoli
    300 g gedroogde linguine
    100 g spinazie
    15 g basilicum
    15 g pijnboompitten
    15 g Parmezaanse kaas, geraspt
    6 el extra vierge olijfolie
    ½ citroen, sap en rasp
    olijfolie
    zout en peper

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 100 °C.


Verdeel tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak over de tomaten. Zet de bakplaat met de tomaten in de oven en droog deze in 60-90 minuten. Kijk af en toe hoe het gaat met het drogen.


Rooster de pijnboompitten in een hete koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn gekleurd.


Snijd de broccoli in fijne stukken en snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoli en de stronk in 4 minuten gaar, giet af en zet apart.


Doe de spinazie samen met de geroosterde pijnboompitten, basilicum en citroensap en rasp in een keukenmachine. Giet, terwijl de pesto gemalen wordt, de helft van de olijfolie er langzaam bij. Voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe en blend tot een gladde pestostructuur.


Kook de linguine gaar volgens de instructies op de verpakking.


Meng de pesto en de broccoliroosjes door de linguine en verdeel over de borden. Verdeel ook de gedroogde tomaatjes over de borden. Rasp eventueel nog wat Parmezaanse kaas over de linguine en de gedroogde tomaatjes en serveer direct!

Recent Posts

Laat een bericht achter

0