Kweeperen uit de oven

 In Peren

Dit heb je nodig:

•              6 grote kweeperen (totaal ongeveer 1,5 kg)
•              80 gr. (room)boter of kokosvet
•              6 eetlepels rietsuiker
•              2 eetlepels pistachenootjes
•              Kwark als gezonde toevoeging
•              Of mascarpone als lekkere toevoeging

Zo maak je het:

Bedek een bakplaat met aluminiumfolie. Was de kweeperen en leg ze (ongeschild) op de bakplaat. Rooster ze gedurende ca. 30 minuten in de oven op 190 °C totdat ze zacht aanvoelen. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de kweeperen.


Zodra de kweeperen zijn afgekoeld, snijd je ze open en verwijder je het klokhuis met een scherp mes. Leg de kweeperen op de bakplaat, met de gesneden kant naar boven. Leg een stukje boter of kokosvet in elke kweepeer en bestrooi ze met de rietsuiker en pistachenootjes.


Rooster de kweeperen opnieuw gedurende 15 minuten in de oven op 190 °C totdat ze heel zacht zijn en rood van kleur en totdat de suiker mooi gekristalliseerd is.


Serveer de kweeperen met kwark of mascarpone.

Bron: www.zuiveramsterdam.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0