fbpx

Koude komkommersoep met avocado en dille

 In Avocado, Komkommer

Dit heb je nodig:

  • een scheutje olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 250 ml groente- of kippenbouillon
  • 1 grote komkommer, zaadjes verwijderd, kleingesneden (ik laat de schil er altijd om vanwege de kleur; een bespoten komkommer kun je maar beter wel schillen)
  • het groene deel van 1 lente-uitje, in ringetjes
  • sap van ½ limoen
  • 2 eetlepels verse dille, kleingesneden
  • 1 zachte, rijpe avocado, ontpit, geschild en in blokjes

Zo maak je het:

Zet een flinke steelpan op middelhoog vuur en verwarm daarin de olijfolie. Voeg de sjalotjes toe en bak 2-3 minuten tot ze geuren en glazig beginnen te worden.


Voeg de bouillon, komkommer, lente-ui, limoensap en een snuf zout en peper toe. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de komkommer zacht is.


Neem van het vuur en roer de dille en avocado erdoor. Neem een staafmixer of doe de soep over in een blender en pureer tot een glad, romig geheel. Proef, breng indien nodig op smaak met nog wat zout of limoensap, en zet in de koelkast om minimaal 3 uur goed af te koelen.


Serveer koud, bestrooid met wat lente-uitjes, een klein beetje verse dille en wat fijngesneden komkommer of avocado als je dat lekker vindt.

 

Alessandra Peters, de jonge foodie

Recent Posts

Laat een bericht achter

0