fbpx

Korstdeeg voor quiche

 In Geen categorie

Dit heb je nodig:

  • 200 g bloem
  • 1 tl zout
  • 100 g koude boter
  • 1 ei
  • 1 el koud water
  • Keukenspullen
  • keukenmachine
  • aluminium quichevorm (Ø 28 cm)

Zo maak je het:

Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog dezelfde hoeveelheid water toe; te droog deeg laat zich slecht uitrollen.


Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.


Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 32 Vet de vorm in. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst. De quichebodem is nu klaar voor verdere bereiding.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0