fbpx

kokoskoolraap met bulgur regenboogwortelsalade en muntyoghurt

 In Koolraap

Dit heb je nodig:

  • 600 g koolraap
    500 g regenboogpeen
    1 rode peper
    4 el verse munt
    4 el verse koriander
    2 el citroensap
    1 banaansjalot
    1 tl korianderpoeder
    2 tl kurkumapoeder
    1 tl gemberpoeder
    1/4 tl kaneel
    1/4 tl nootmuskaat
    200 g bulgur
    200 g volle yoghurt
    60 g rozijnen
    50 g geraspte kokos
    100 g pinda’s
    1 el balsamicoazijn
    6 el olijfolie (extra vierge)
    olie om te bakken
    400 ml water
    1 el sojasaus
    peper en zout

Zo maak je het:

 

Snijd de koolraap doormidden en dan in plakken van max(!) 1 cm. Schil de plakken met een dunschiller. Houd 1/4 apart en snijd de rest in kleine blokjes van 1 cm. Rasp de achtergehouden 1/4 met een grove rasp.


Rasp ook de peen. Snijd de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit) en voeg toe. Hak de munt en koriander fijn en meng van beide de helft door de geraspte groenten. Meng ook het citroensap, balsamico azijn en 2/3 van de olijfolie extra vierge erbij. Breng op smaak met peper en zout.


Snipper de sjalot. Hou 2 el apart en fruit de rest in wat olie in een wok. Voeg de koolraapblokjes en specerijen toe. Voeg na een paar minuten een scheut water toe en laat de koolraap in ca. 15 min. zachtjes gaar stoven (voeg zo nodig meer water toe).


Zet 50 gram bulgur per persoon op in 100 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken.


Maak de yoghurt aan met wat zout, peper en de rest van de munt.


Voeg de rozijnen, kokos en sojasaus toe aan de koolraap en laat nog 5 min. op een laag pitje stoven. Rooster intussen de pinda’s in een droge koekenpan.


Voeg de achtergehouden sjalot, samen met een beetje olijfolie, nog een kneepje citroensap, peper en zout en de rest van de koriander bij de bulgur als die gaar is (giet indien nodig af).


Maak de koolraap op smaak met peper en zout. Serveer met de pinda’s, bulgur, wortelsalade en muntyoghurt.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0