fbpx

Knolselderijsoep met peterselie

 In Knolselderij, Peterselie, Recepten

Dit heb je nodig:

  • 2 el olijf- of koolzaadolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
  • 1 middelgrote knolselderij (ongeveer 500 g), geschild, in blokjes
  • 1 tl tijmblaadjes
  • flinke bos bladpeterselie (ongeveer 50 g)
  • 750 ml hete groentebouillon
  • zeezout en zwarte peper

Zo maak je het klaar:

Alle groenten in blokjes snijden. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, knolselderij en tijm toe met een flinke snuf zout en wat peper. Draai als alles sist het vuur laag, leg het deksel op de pan en fruit de groenten ongeveer 15 minuten; roer een paar keer.


Trek ondertussen de peterselieblaadjes van de steeltjes. (Het is het waard hier wat tijd voor uit te trekken want de soep wordt er zijdezacht van.)


Schenk de hete bouillon bij de gefruite groenten, breng langzaam aan de kook en leg het deksel op de pan, maar sluit niet helemaal af. Laat 15-20 minuten zacht koken tot de bleekselderij en knolselderij zacht zijn.


Voeg de peterselieblaadjes toe, bewaar een handje voor de garnering, en kook een paar minuten mee. Haal dan de pan van het vuur. Schenk de inhoud van de pan in een blender en pureer grondig tot de soep zijdezacht is; doe dit eventueel in delen. Natuurlijk kan je ook met een staafmixer in de pan alles pureren. Verdun de soep met een scheutje heet water als deze erg dik is.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0