fbpx

Knolselderijsoep

 In Aardappel, Knolselderij, Uien

Dit heb je nodig:

  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • 1 el boter
  • 2 uien, in grove stukken
  • 1 knolsederij (ca 1 kg) geschild en in grove stukken
  • 500g aardappelen, geschild, in grove stukken
  • 1 l melk
  • Zeezout en zwarte peper

Zo maak je het klaar:

Verhit de boter in een grote soeppan en roer hierin de ui en de knolselderij goed om. Voeg de aardappelen toe en overgiet met de bouillon. Laat 30 minuten koken op hoog vuur.


Haal de pan van het vuur en voeg de melk toe


Pureer de soep tot een glad geheel en zeef hem voor een fluweelzacht effect. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.


Serveer met brie, truffeltappenade, een paar druppeltjes notenolie en gehakt walnoten voor een extra feestelijke effect.

 

Bron: de soepbijbel

Recent Posts

Laat een bericht achter

0