Knolselderijsoep

 In Knolselderij, Soep

Dit heb je nodig:

  • 1 knolselderij
  • 50 g boter
  • 1 grote ui
  • 2 maribelle appels
  • 3 tenen knoflook
  • 5 dl witte wijn
  • 1 liter kippen bouillon
  • 2,5 dl slagroom
  • enkele takjes selderij
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie

Zo maak je het:

Schil de knolselderij, snijd hem in stukken en vervolgens in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de appels in vieren. Schil de parten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Pel de tenen knoflook.


Smelt in een (soep)pan de helft van de boter. Fruit de uisnippers hierin ca. 3 minuten, maar laat de snippers niet kleuren. Voeg dan blokjes selderij en appel toe en fruit ca. 1 minuut.


Pers de tenen knoflook hierboven uit en fruit 30 seconden mee. Schenk de wijn in de pan en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Schenk de helft van de room toe en laat het geheel ongeveer een uurtje zachtjes koken. Neem de blaadjes van de takjes selderij.


Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg de selderijblaadjes en de rest van de room toe en pureer opnieuw. Wrijf de soep eventueel door een fijne zeef. Voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm de soep kort.


Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

 

Bron: Janny van der Heijden

Recent Posts

Laat een bericht achter

0