Knollentaartjes

 In Knolselderij, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 1/2 schoongemaakte knolselderij ca 350g
  • 1 middelgrote zoete aardappel (ca 250 g) ook schoongemaakt
  • Sap van ½ citroen
  • Handvol salieblaadjes (of oregano of rozemarijn)
  • 4 eieren
  • 50g geraspte parmezaanse kaas
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • Plensje olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de knolselderij en aardappel op de grove rasp van uw keukenmachine of blokrasp. Meng meteen met het citroensap tegen het verkleuren.


Meng dan met schone handen de rest van de ingrediënten erdoor tot een egale massa. Breng op smaak met flink veel peper en wat zout.


Vet de muffinvorm met 12 holten goed in en verdeel het groentemengsel erover. Druk het netjes aan tot de bovenkant mooi glad is. Bak de taartjes in zo een 35-40 minuten mooi goudbruin en gaar.


Twijfelt u over de gaarheid? Een scherp mesjes moet er zo doorheen kunnen prikken. Voelt u nog weerstand dan moeten ze nog even. Keer ze na het bakken uit de vorm en serveer direct.

 

Bron: koken met van boven VM.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0