Knoflooksoep

 In Bleekselderij, Gember, Knoflook, Sjalotjes

Dit heb je nodig:

  • 4 sjalotten fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij in blokjes
  • 40g boter
  • 2 eetl. Olijfolie
  • 25 middelgrote tenen knoflook in dunne plakjes
  • 2 theel. Fijngehakte gemberwortel
  • 1 theel fijngehakte tijm
  • 2 dl witte wijn
  • Een snuf safraandraadjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/2 theel. Grof zeezout
  • 4 eetl. Grofgesneden bladpeterselie
  • Grofgesneden koriander
  • Griekse yoghurt (naar keuze)
  • Harissa (zelfgemaakt of uit een potje)

Zo maak je het:

Smoor voor de soep de sjalot en de bleekselderij in een diepe pan in de boter en olie 10 minuten tot ze glazig en gaar zijn. Smoor de knoflook 5 minuten mee.


Roer de gember en tijm erdoor, gevolg door de wijn en laat een paar minuten borrelend koken. Roer de saffraan, laurier, bouillon en zout door de soep en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen.


Haal de laurierblaadjes uit de soep en roer de peterselie erdoor. Pureer de soep kort met een staafmixer maar maak hem niet te glad; zorg dat er nog stukjes groenten in zitten voor meer textuur.


Schep de soep in soepkommen. Zet er een krul karissa op en bestrooi met fijngesneden koriander. Eindig eventueel met een dot Griekse yoghurt

 

Bron: Yotam Ottolenghi: Plenty

Recent Posts

Laat een bericht achter

0