fbpx

Klassieke minestronesoep

 In Bleekselderij, Courgette, Recepten, savooienkool, Uien, Venkel

Dit heb je nodig:

  • Olijfolie
  • 4 plakjes ontbijtspek in reepjes
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 2 wortels, gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 1 venkelknol gesneden
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • ½ bos basilicum, blaadjes apart, steeltjes fijngehakt
  • 125 ml rode wijn
  • 2 blikjes tomatenblokjes (a 400g)
  • 2 courgettes (in halve maan plakjes)
  • 300g savooiekool, hart verwijderd, blaadjes gewassen en in reepjes gesneden.
  • 1 blik cannellinibonen (a 400g)
  • 800 ml kippen- of groentebouillon
  • 75 g gedroogde schelpjespasta
  • Extra virgine olijfolie en parmezaan voor erbij.

Zo maak je het klaar:

 

Maak eerst een sofrito, dat is een soepbasis van aromatische ingrediënten. Doe een scheut olie in een pan op middelhoog vuur. Roer de reepjes ontbijtspek, uisnippers, wortel, bleekselderij, venkel, knoflook en basilicumsteeltjes erdoor en bak 15-20 min op een laag vuur tot alles zacht, maar nog niet verkleurd is.


Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Doe de tomaten en de courgette erbij en laat alles op laag vuur verder koken.


Roer de kool, de bonen (met vocht) en de bouillon erdoor. Breng de soep aan de kook en roer de pasta erdoor.


Verhit de soep nog 10-12 minuten tot de pasta gaar is. Doe, als de soep te dik is wat extra bouillon of water erbij.


Voeg zout en peper toe naar smaak plus een deel van de basilicumblaadjes en eindig met een scheutje olijfolie. Roer goed en serveer met flink wat geraspte parmezaan en de rest van de basilicum.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0