Kip Pilav met nectarine en amandel

 In Geen categorie

Dit heb je nodig:

  • 1 el olie
  • 200g kipfilet, in hele kleine blokjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 20g blanke amandelen, grof gehakt
  • 300g snelkook (meergranen) rijst
  • 500 ml hete kippenbouillon
  • 3 rijpe nectarines, gewassen
  • 1 handje platte peterselie (gewassen)

Zo maak je het:

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de kippenblokjes en sjalot op een middelhoog vuur goudbruin. Voeg de amandelen toe en bak op een lage stand een paar minuten mee.


Voeg rijst en bouillon toe en roer goed door. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in ca. 10 min. gaar. Halveer de nectarines en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep door de pilav.


Laat het gerecht afgedekt nog ca. 5 min. garen. Bestrooi met de platte peterselie.

 

Bron: Plus magazine

Recent Posts

Laat een bericht achter

0