fbpx

Kikkererwtensoep met prei

 In Erwten, Prei, Soep

Dit heb je nodig:

  • 350 g kikkererwten, 24 uur geweekt
  • 1 middelgrote aardappel, geschild
  • 4 middelgrote preien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • klont boter
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 850 ml groente- of kippenbouillon
  • Parmezaanse kaas, gemalen
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Spoel de geweekte kikkererwten, doe ze in een pan water en kook ze met de aardappel ca. 60 minuten tot ze zacht zijn. Haal de buitenste laag van de prei af, snijd de prei in de lengte vanaf de wortel omhoog doormidden, was ze zorgvuldig en snijd ze in dunne plakjes.


Verwarm een pan met een dikke bodem en doe er een eetlepel olijfolie en een klont boter in. Laat de prei en de knoflook met een flinke snuf zout op een laag vuur bakken tot ze zacht en zoet zijn. Voeg de uitgelekte kikkererwten en de aardappel toe en laat een minuut bakken. Giet er ongeveer twee derde deel van de bouillon bij en laat 15 minuten zachtjes koken.


Nu moet je beslissen of je de soep in de keukenmachine wilt pureren, er stukjes in wilt laten zitten of, de ene helft pureren en de andere helft niet, dan krijg je een soep die mooi zacht en glad is, maar tegelijkertijd ook wat beet heeft. Giet er dan bouillon bij tot de soep de gewenste dikte heeft. Proef de soep en roer er om de smaak af te ronden wat Parmezaanse kaas door en eventueel een flinke scheut peperige olijfolie, bijv. Finca Duernas‘ Oleum Picual -Saborpuro.

 

 

Dit recept komt uit het boek ‘The Naked Chef’ van Jamie Oliver

Recent Posts

Laat een bericht achter

0