Kerrie-bloemkoolsoep

 In Bloemkool, Bosui, Knoflook

Dit heb je nodig:

  • 2 eetl. Plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • ½ theel. Versgemalen peper
  • 1 theel. Kerriepoeder
  • 1 theel. Versgemalen gember
  • ½ theel. Kurkuma
  • ½ theel. Komijn
  • Zout naar smaak
  • kippen- of groentenbouillon
  • 1 bosje lente-ui, gesnipperd

Zo maak je het:

Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak al roerend ongeveer 2 à 3 minuten.


Voeg de bloemkool toe en bak nog 1 à 2 minuten door. Voeg nu de kruiden en het zout toe, roer alles goed door en bak nog 2 minuten.


Voeg de bouillon toe, roer goed en breng de soep aan de kook. Laat de soep op middelhoog vuurkoken tot de bloemkool gaar is.


Om de soep te pureren vul je een blender of keukenmachine niet verder dan tot de helft. Begin op lage snelheid en houd je hand op het deksel. Verhoog de snelheid en pureer het geheel helemaal glad. Herhaal dit tot alle soep gepureerd is.


Dien de soep op in kommen, gegarneerd met de fijngesneden bosui.

 

Bron: Soep voor Syrië

Recent Posts

Laat een bericht achter

0