Jamie Oliver’s gebakken venkel met kersttomaatjes en olijven

 In Tomaat, Venkel

Dit heb je nodig:

  • 2 venkelknollen
  • 25 kerstomaatjes
  • 1 flinke hand zwarte ontpitte olijven
  • 1 klein handje verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld, in dunne plakjes gesneden
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • olijfolie extra vierge
  • 1 wijnglas witte wijn of Pernod
  • 2 klontjes boter

Zo maak je het:

Haal de pluizige toppen van de venkel af, snijd ze fijn en doe ze in een Ovenschaal. Snijd de knollen venkel in kwarten en de kwarten weer doormidden. Laat ze in gezouten kokend water 10 minuten koken.


Verwarm, terwijl de venkel staat te koken, de oven voor op 220graden C en prik alle kerstomaatjes in.


Haal na 10 minuten de venkel met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de ovenschaal. Kook de tomaatjes 30 seconden in het kookvocht van de venkel om de velletjes los te laten komen. Laat ze uitlekken en spoel ze af met een beetje koud water. Pel ze en leg ze ook in de ovenschaal.


Voeg de olijven, tijm en knoflook toe en strooi er peper en zout over. Giet er 2 scheuten olijfolie over en meng alles. Probeer alles netjes te verdelen zodat je een gelijkmatige laag krijgt.


Verdeel de wijn en boter over de groenten. Bak het zaakje 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven

Recent Posts

Laat een bericht achter

0