Italiaanse tomaten-basilicum soep

 In Paprika, Recepten, Sjalotjes, Tomaat

Dit heb je nodig:

  • 2 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml mascarpone
  • Mespunt suiker
  • Zout, peper
  • Enkele takjes basilicum
  • 4-5 zongedroogde tomaten (gehakt)

Zo maak je het:

Snijd de tomaten kruislings in, leg ze kort in heet water, dan in koud water en ontvel ze. Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika in stukken. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.


Fruit de sjalotten en de knoflook enkele minuten in olijfolie en voeg dan de knoflook toe. Roer deze erdoor heen en voeg vervolgens de tomaat en de paprika toe.


Laat onder zo nu en dan omscheppen 5 minuten fruiten.
Voeg dan 3 dl water toe tegelijk met de suiker, zout en peper naar smaak.


Laat ongeveer 35-40 minuten  zachtjes koken en voeg eventueel tussentijds wat water toe.


Hak de helft van de basilicum en strooi in de soep. Pureer met een staafmixer of keukenmachine. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

 

Bron: Koken met Janny, BN de Stem.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0