Italiaanse ovenschotel

 In Aardappel, Courgette, Paprika, Prei, Uien

dit heb je nodig:

  • 400 gram Italiaanse groenten (prei, courgette, tomaat, paprika enz)
  • 400 gram aardappels
  • 200 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 120 ml water
  • flinke scheut kookroom
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • snuf peper en zout
  • handje geraspte kaas

Zo   maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snijd de aardappels in plakjes. Kook de aardappel schijfjes voor, zodat ze zo goed als gaar zijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten en een fijngeperst teentje knoflook circa 5 minuten aan.


Als de groenten een beetje zacht zijn geworden, voeg je het gehakt toe en bak je het gehakt rul. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Vervolgens kan het water, de kookroom en de kruiden erbij en roer je alles goed door.


Eventueel kun je nog extra kruiden toe zoals een flinke snuf komijnpoeder. Laat de saus circa 5 minuten pruttelen.


Doe de gehakt-groentesaus in een ingevette ovenschaal. Verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes er overheen en als laatste wat geraspte kaas. Zet de Italiaanse ovenschotel voor circa 15 minuten in de oven. Na circa 15 minuten is je Italiaanse ovenschotel klaar!

bron: www.lekkerensimpel.com

Recent Posts

Laat een bericht achter

0