fbpx

Indische bruine bonen soep

 In Bonen, Soep

Dit heb je nodig:

  • 750 gram verse bruine bonen die zet je een nacht in de week met wat zout en 2 liter water.
  • 1 pond doorregen speklapjes speklapjes in blokjes met flink wat kerrie en peper bakken tot ze bruin zijn.
  • 1 pond hoh gehakt soepballetjes van draaien hier doe ik anderhalve theelepel kurkuma door een ei wat peper zout en 3 beschuiten ook bakken tot ze bruin zijn.
  • 3 grote uien in halve maantjes ook hier weer veel kerrie door heen roeren bakken tot ze bruin zijn.
  • Een halve knolselderij in blokjes ook hier weer veel kerrie door roeren bakken tot ze bruin zijn.

Zo maak je het:

2 liter water bij de bonen voegen en 4 bouillonblokken toevoegen deze een half uur koken in de pan waar je ze geweekt hebt.


Na dat half uur giet je de bonen en de helft van de ui en knolselderij in de cooker.


Ik heb hem toch voor de zekerheid maar 3 uur op high gezet, en na de 3 uur was alles gaar. De meeste bonen selderij en ui schep je er uit met een schuimspaan. en zet je de staafmixer er in tot een gladde pap. Je laat nog wat zitten voor het effect hahah.


Dat papje schep je terug in de bouillon en dan voeg je het gebakken spek en gebakken gehaktballetjes toe. Je zet de cooker nu 4 uur op low.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0