Indiase gele curry soep

 In Aardappel, Linzen, Recepten, Soep, Sperziebonen

Dit heb je nodig:

  • 175g groene linzen
  • 100 gram kruimige aardappelen
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse koriander
  • 1 rode peper
  • 2 el. gele currypasta
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • Olie
  • Zout en peper

Lekker met  naanbrood of papadum

Zo maak je het klaar

Kook de linzen in zachtjes in water met een beetje zout gaar. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten.  Ondertussen versnipper je de ui en snijd je de knoflook fijn.


Dop de bonen en snijd deze in stukken. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de rode peper alvast in dunne ringetjes. (eventueel kun je de zaadjes verwijderen voor iets minder pit).


Fruit de ui in wat olie  een paar minuten tot ze glazig zijn. Vervolgens roer je de gele currypasta en knoflook erdoor. Bak dit een 2 minuten mee.


Schep de gare linzen door het mengsel. Voeg nu de kokosmelk, het bouillonblokje en 350ml water toe. Roer alles goed door elkaar.  Mix het geheel tot een egale soep.


Voeg nu de sperziebonen en aardappelen toe en breng de soep zachtjes aan de kook. Laat de soep 15 min zachtjes doorkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog  water toe.


Serveer de soep met fijngesneden verse koriander en rode peper.

Bouillon(blokjes): selderij en sporen van lactose, soja, vis en eieren (afh. van het merk)

Recent Posts

Laat een bericht achter

0