fbpx

Indiase currysoep

 In Aubergine, Linzen, Soep, Spinazie, Wortel

Dit heb je nodig:

 

  • 2 eetlepels currypasta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 750 ml water
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 265 gare linzen (even gekookt)
  • 1 aubergine
  • 200 gr wortel
  • 100 gr spinazie
  • 60 gr cashewnoten
  • 1 blokje groentebouillon
  • snuf peper en zout

groentepakket currysoep kopen

(let op: in dit pakket zitten enkel de groenten, de kokosmelk, tomatenblokjes en currypasta moet je zelf nog even halen)

Zo maak je het klaar:

Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in een eetlepel zonnebloemolie gaar. Haal ze vervolgens uit de pan. Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn. Neem een soeppan, verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en fruit het uitje met de knoflook aan.


Voeg na 3 minuten de currypasta toe, samen met de wortel in plakjes en fruit dit ook 3 minuten aan. Voeg vervolgens water aan de groenten toe, samen met het bouillonblokje en de tomatenblokjes. Breng aan de kook en voeg na 5 minuten ook de kokosmelk toe.


Breng daarna de soep op smaak met zout en peper en voeg de uitgelekte linzen en aubergine toe. Laat 5 minuten mee verwarmen op laag vuur. Zet het vuur uit, roer de spinazie door de soep en garneer met cashewnoten.

bron: leukerecepten.nl

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0