In de bonen

 In Bonen

Dit heb je nodig:

De vinaigrette:

  • 2 of 3 teentjes knoflook
  • 1/4 bosje versgeplukte peterselie
  • een halve eetlepel honing
  • 3/4 eetlepel Franse mosterd
  • 1 dl dragon azijn (of witte azijn met een takje dragon apart toegevoegd)
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 0,5 dl notenolie (ik gebruikte walnotenolie)
  • 1,5 dl goede olijfolie
  • zout en peper

De bonensalade:

  • 500 gram pronkbonen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 6 eetlepels vinaigrette
  • 100 gr bacon (in het recept gebruikt men rookspek)
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook in de tussentijd de eieren.


Snijd als je rookspek gebruikt het spek in kleine blokjes en bak deze zonder toevoeging van vet in de koekepan. Gebruik je net als ik bacon, bak deze dan kort (in olijfolie) zodat ze nog zacht zijn.


Hak de gekookte eieren fijn en strooi er peper en zout over.


Schik de bonen op een saladeschotel, strooi het fijngehakte ei erover en maak de salade af door er op het laatste moment de spek of het bacon over te strooien.

 

www.moestuinmiep.blogspot.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0