fbpx

Herfstige paddenstoelensoep

 In Champignons

Dit heb je nodig:

  • Ongeveer 700 gram paddenstoelen, in plakjes gesneden
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Klontje boter
  • Scheutje olijfolie
  • 1 volle eetlepel fijngehakte tijm, alleen de blaadjes
  • 1 liter groente bouillon
  • 120 gram slagroom of roomkaas
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

Zo maak je het klaar:

Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en klontje boter erbij en fruit hierin de ui en knoflook.


Voeg de paddestoelen toe en roerbak deze op middelgroot vuur.


Doe de tijm, peper en zout erbij.


Roerbak de paddestoelen voor ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.


Giet de bouillon erbij.


Laat aan de kook komen en ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.


Pureer ⅔ van de paddestoelensoep en giet het gepureerde mengsel weer terug in de pan bij de overige soep en voeg de slagroom of roomkaas toe.


Maak af met een beetje fijngehakte peterselie.

 

www.madebyellen.com

Recent Posts

Laat een bericht achter

0