Herfstige kikkererwtensoep

 In Aardappel, Erwten, Soep

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 dunne preien
  • 3 aardappels
  • Olijfolie
  • 1 eetl gedroogde italiaanse kruiden
  • Chilipeper
  • 1 liter groentenbouillon
  • Enkele takjes selderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 400g gedroogde kikkererwten (als je weinig tijd hebt kun je ook een blik nemen).
  • Geraspte Goudse of geitenkaas.

Zo maak je het:

Week de kikkerwten een nacht en kook ze daarna gaar.


Pel en snipper de ui en tenen knoflook. Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringen. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit hierin de uisnippers op laag vuur 5 minuten.


Voeg dan de knoflook en preiringen toe en fruit opnieuw enkele minuten. Breng op smaak met zout, kruiden en chilipeper en strooi de aardappelblokjes in de pan. Fruit 1 minuut en schenk de bouillon hierbij.


Hak de selderijblaadjes. Voeg de laurier en selderij toe. Leg een deksel schuin op de pan. Laat 10-15 minuten zacht koken. Spoel de kikkererwten af in een zeef. Voeg ze bij de soep, laat 5-10 minuten pruttelen. Verwijder de laurier en serveer met de kaas.

 

Bron: Koken met Janny

Recent Posts

Laat een bericht achter

0