fbpx

Hartige taart van spitskoolstamp met gegratineerde uienringen

 In Aardappel, Kool, Uien

Dit heb je nodig:

  • 1 eetl. bloem
  • Plakjes hartige taart deeg
  • 500g spitskoolstamppot (dit recept staat ook online)
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • 110 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 theel. Verse tijm
  • 2 uien, in dunne ringen
  • 1 theel. Olijfolie
  • 1 theel. Honing

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Bestuif de taartvorm met bloem en bekleed met het deeg. Snijd de randen net boven de vorm af of laat overhangen.
Meng de stamppot met de eieren en de room en breng op smaak met zout en peper.


Schep dit mengsel op het deeg in de vorm en strijk glad. Verdeel de geitenkaas en tijm erover en bekleed met een deksel van uienringen. Klop de olie en honing door elkaar en bestrijk de uienringen ermee.


Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0