fbpx

Hartige taart met kabeljouw en bimi

 In Geen categorie

Dit heb je nodig:

  • 1 rol/pak kant en klaar deeg voor hartige taart
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 400g kabeljauw, ontdooid
  • 150g doperwten (gedopt of uit de diepvries)
  • 200g bimi
  • 3 eieren
  • 125g ricotta
  • Rasp van ½ citroen
  • Quichevorm 24 cm

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui en de knoflook. Bak de kabeljauw in een minuut of 8 langzaam gaar. Kook intussen de bimi in 5 minuten beetgaar en giet af.


Hak met een spatel de kabeljauw in kleine stukjes in de pan. Voeg de doperwten toe en schep om. Zet het vuur uit en laat het vismengsel iets afkoelen.


Mix in een grote kom de eieren met de ricotta en het rasp van de citroen tot een smeuïg geheel. Breng flink op smaak met zout en peper.


Rol het deeg uit en bekleed de ingevette vorm ermee. Druk het deeg licht in de golvende rand zodat het goed aansluit. Verdeel het vismengsel over de bodem van de vorm en leg daarop de bimi.


Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling heen.


Plaats de quiche op een rooster in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten gaar.


Serveer de quiche warm of koud. Lekker met een tomatensalade erbij.

 

WWW.liefdevoorlekkers.nl

 

Recent Posts

Laat een bericht achter

0