Habanero-curry

 In Rode peper

Dit heb je nodig:

  • 1 habanero peper
  • 10 g gember
  • 10 g kurkuma
  • 1 limoen
  • 200 g shiitake of heksenmix
  • 5 grote kippendijen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 tl Garam Masala
  • 1 el bruine suiker
  • 10 ml olijfolie
  • ¼ L Griekse yoghurt
  • ½ kippenbouillonblokje

Zo maak je het:

Was de habanero peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in hele fijne stukjes en zet apart.


Tip: als je bang bent dat het té heet wordt kun je ook de peper in zijn geheel mee stoven en er later uithalen.


Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork.


Rasp de gember, de kurkuma en de knoflook en meng samen met de yoghurt, de bruine suiker, de Garam Masala, de habanero peper en het sap van de limoen. Laat de kip hier minimaal 20 minuten in marineren.


Verhit de helft van de olijfolie in een wok braadt de kip hierin aan. Voeg vervolgens de rest van de marinade en het bouillonblokje toe. Laat dit 30 minuten op laag vuur stoven.


Snijd de shiitake in plakjes en de bosui in stukjes. Roerbak deze in een koekenpan met de rest van de olie. Bak in 3 minuten gaar en verdeel over de curry.


Serveer de curry met rijst en naanbrood.

Bron: www.eatme.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0