Groentecouscous

 In Courgette, Koolrabi, Radijs, Uien, Wortel

Dit heb je nodig:

  • 1 courgette
  • ½ bosje bospeen
  • 1 koolrabi
  • 1 bosje radijs
  • 2 rode uien
  • 2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 bosje koriander
  • 300g couscous
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 80 g boter
  • 250 g kastanjechampignons

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 100 graden celsius.


Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve plakken. Schil en snijd de bospeen in plakken. Schil en snijd de koolrabi in blokjes. Maak de radijsjes schoon. Pel en snijd de uien in ringen.


Breng een pan water aan de kook en doe de bouillonblokjes erin. Voeg eerst de bospenen en dan ook de koolrabi, radijsjes, uien en courgette toe aan de bouillon en kook circa 3 minuten.


Schep de groenten vanuit de pan in een ovenschaal (bewaar de bouillon). Schuif de ovenschaal in de oven en houd warm.


Snijd de koriander fijn. Strooi de couscous in een kom, voeg de koriander, kaneelpoeder en de helft van het gemberpoeder toe en schenk de bouillon waarin de groente gekookt is erbij tot de couscous net onder staat. Dek de kom af en laat de couscous circa 5 minuten wellen.


Roer de couscous los met een vork.


Verhit de boter in een pan en bak de champignons en het resterende gemberpoeder circa 2 minuten. Voeg een scheutje bouillon toe en stoof de champignons met de deksel op de pan in circa 5 minuten gaar.


Schep de couscous op borden en verdeel de groenten en champignons erover.

 

Bron: 24kitchen

Recent Posts

Laat een bericht achter

0