fbpx

Groentechips

 In Knolselderij, Pastinaak, Zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 2 grote pastinaken, geschild
  • 2 zoete aardappelen, geschild en overlangs gehalveerd
  • 1 knolselderij, geschild en overlangs gehalveerd
  • 2 rode en/of gele (of andere mooie) bieten, geschild en gehalveerd
  • fijn zeezout
  • olijfolie
  • een smaakje: paprikapoeder, gemalen venkelzaad, peper

Zo maak je het:

Snij met behulp van een mandoline of andere schaaf de groente 1,5 mm dik. Leg de groenteplakjes in een enkele laag op keukenpapier, bestrooi met zeezout.


Laat ze 15 minuten staan en dep ze daarna droog. Verwarm de oven voor op 180 graden en schuif twee rekken op 1/3 en 2/3 van de oven.


Vet twee bakplaten licht in met olijfolie en verdeel de groentechips daarover in een enkele laag. Bak in 20 minuten knapperig. Bestrooi met zeezout en eventueel met een specerij of een kruidje.


Laat even afkoelen en schep de chips in een schaal. Veeg de platen schoon met keukenpapier en herhaal tot alles op is.

 

Bron: Yvette van Boven VKmagazine 12-9-2015

Recent Posts

Laat een bericht achter

0