Groene shakshuka met spinazie

 In Recepten, Spinazie

Dit heb je nodig:

  • 800g spinazie
  • 1 bos lente-ui
  • 6 eieren
  • platte peterselie
  • 1 rode peper
  • 4t knoflook
  • 2tl komijn
  • 100 (kook)room
  • feta
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het klaar:

Snijd de lente ui in ringen en hak de knoflook en het pepertje zonder zaadjes fijn. Fruit dit aan in een grote braad of koekenpan in wat olijfolie.


Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat het geslonken is. Breng de spinazie op smaak met komijn en zout.


Voeg de room toe en roer om. Maak nu kuiltjes in de spinazie. Breek in ieder kuiltje een eitje. Zet de deksel op de pan en laat de eitjes in ongeveer 5 minuten stollen. Het is het lekkerste als het eiwit net gestold is en de dooier nog lopend is.


Garneer de groene shakshuka met feta en wat gehakte peterselie. Serveer met pitabrood.

Recent Posts

Laat een bericht achter

0