fbpx

Groene aspergesoep met wilde spinazie

 In Asperges, Soep, Spinazie

Dit heb je nodig:

  • 400 gram groene asperges, in stukjes, harde onderkant verwijderd, kopjes apart houden
  • 4 sjalotten, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Bos wilde spinazie
  • een liter groentebouillon
  • boter of olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een soeppan. Als de boter schuimt, voeg je de aspergetoppen toe.


Bak deze een paar minuten tot ze heldergroen en nét gaar zijn, ze moeten lekker knapperig blijven. Schep de aspergetoppen uit de pan op een schaaltje en houd ze apart.


Bak nu de sjalotten, knoflook en de rest van de asperges in de pan op matig vuur in 5-10 minuten tot ze zacht beginnen te worden.


Voeg nu de spinazie toe, roer door en giet dan de groentebouillon er over heen. Breng aan de kook. Laat de soep heel kort koken en haal deze dan van het vuur af.


Pureer in een blender of met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.


Dien op en verdeel de aspergekopjes over de kommen.

 

Bron: www.jienkookt.nl

Recent Posts

Laat een bericht achter

0