Groene aspergequiche

 In Asperges, Bosui, Courgette

Dit heb je nodig:

  • 10 – 12 groene asperges
  • 1 halve courgette
  • 2 bosuitjes
  • 3 eieren
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 1 stukje grana padano (in de verskoeling van de supermarkt)
  • zo’n 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Vet een springvorm van 22 cm doorsnede (20 of 24 kan ook wel) lichtjes in met wat olie. Laat de plakjes deeg ontdooien en zodra dat is gebeurd, bekleed je er de vorm mee.


Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en doe de courgette en ui erin, bak op middelhoog vuur even aan.


Snijd de houtachtige onderkantjes van de groene asperges en halveer ze vervolgens. Leg de bovenste helften van de asperges even weg, snijd de onderste helften in drie stukjes per helft.


Doe de aspergestukjes bij de courgette en de bosui en bak nog een minuut of twee mee.


Doe de eieren in een kom samen met de crème fraîche en een flinke snuf peper en zout en roer goed door. Schep de groenten uit de koekenpan (dep eventueel droog met wat keukenpapier als er nog erg veel olie op zit) en roer ook door het mengsel.


Pak nu het stukje kaas en rasp wat kaas door het mengsel, zo’n vijf eetlepels. Roer even door. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van je beklede springvorm en schenk het mengsel erin. Pak de overige helften van de asperges en verdeel over de taart.


Maak af met nog wat geraspte kaas, weer zo’n vijf eetlepels.Schuif de taart de oven in en bak in 35-40 minuten goudbruin en gaar.


Smullen maar!

 

Bron: chickslovefood

Recent Posts

Laat een bericht achter

0