fbpx

Greens & beans

 In Avocado, Bleekselderij, Bonen, Sperziebonen

Dit heb je nodig:

  • 100g sperziebonen
  • 150g gedroogde kidneybonen (één nacht laten wellen en koken, anders een blik van 400g)
  • 200g bimi
  • 1 avocado
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ rode ui
  • 1 hand rucola (of waterkers)
  • 2 el rode wijn azijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • 3 el olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Breng in een pan ruim water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.


Maak de bimi schoon en snijd ze in stukken. Blancheer de sperziebonen en de bimi 1-2 minuten in het kokende water. Neem uit de pan en spoel ze met koud stromend water. Spoel de kidney bonen en laat ze uitlekken.


Meng de bonen, bimi, avocado, bleekselderij, de ui en de rucola in een schaal. Roer de rode wijnazijn en de mosterd door elkaar en klop de olijfolie er doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Meng de vinaigrette door de groenten.


Lekker met brood.

 

Bron: Foodies april 2018

Recent Posts

Laat een bericht achter

0